Mărturii

Mărturiile reprezintă mici cadouri, simbolice, pregătite pentru toți participanții la nuntă în semn de mulțumire pentru prezență, cu scopul de a le reaminti mereu de frumosul eveniment dar și o dovadă a participării la ineditul moment. Mărturiile se aleg în funcție de tematica nunții, de locație, culori preferate, decor, aranjamente, numărul invitaților și buget. Toate mărturiile pot fi la fel sau pot fi într-un fel pentru bărbați și în alt fel pentru femei.

wedding decoration

Există nenumărate variante când vine vorba despre ce ar trebui să reprezinte aceste mărturii. De la mici obiecte care să reflecte tematica petrecerii până la lucruri făcute chiar de miri, lucruri reprezentative pentru ei. Practic orice poate fi personalizat si transformat într-un cadou simbolic pentru nuntă: rame foto, pietricele norocoase, cutiuțe, plante verzi în ghivece minaturale, pernuțe decorative, obiecte artizanale, borcănele cu miere sau dulceață, săculeți cu bomboane sau cafea etc.

wedding decoration

Obiceiul dăruirii micilor cadouri invitaților a apărut cu mult timp înainte, in Evul Mediu, când familiile aristocraților ofereau la evenimentele foarte importante din viețile lor bomboniere mici din aur, porțelan sau cristal, umplute cu zahar, în semn de recunoștință pentru faptul că invitații vor fi alături de ei.  Cu timpul, ele au devenit accesibile și pentru oamenii de rând, când prețul zahărului a scăzut și unii au găsit alte variante de lucruri pentru pentru a fi oferite în acest scop.

wedding decoration

În mod tradițional mărturiile de la nunți erau alcătuite din cinci bomboane de culori diferite, puse într-un săculeț legat cu o panglică, care simbolizau cinci elemente vitale pentru orice relație de lungă durată: fertilitate, sănătate, prosperitate, longevitate și fericire.

wedding decoration

Ele nu sunt obligatorii însă au o însemnătate aparte pentru cei tradiționaliști, lasă o impresie bună invitaților și nu reprezintă un mare efort, din nici un punct de vedere, dacă mirii găsesc variante potrivite pentru aceste lucruri.

wedding decoration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*