Mâncarea și băutura

Alegerea preparatelor culinare pentru petrecerea nunții nu este chiar atât de ușoară precum pare. Deși toate restaurantele vin cu diferite variante de meniuri prestabilite, pentru a sări în ajutorul celor care își planifică nunta, mirii trebuie de data aceasta să țină cont de preferințele invitaților. Pentru că nimeni nu vrea să audă vorbe, după nuntă, cum că mâncarea nu a fost bună, sau că a fost prea puțină, prea rece, mult prea sofisticată sau prea tradiționalistă.

Băuturile alcoolice și sucurile
De cele mai multe ori, pentru a putea satisface majoritatea gusturilor, se merge pe varianta clasică a meniului. O variantă clasică de meniu traditional poate conține: aperitive, o gustare caldă (pe bază de pește), sărmăluțe, friptură și desert (tortul miresei).

Bufetul suedez
Bufetul suedez este o alta opțiune care poate fi aleasă. În acest mod invitații își aleg singuri ce vor să mănânce și cât. Acest tip de meniu poate include: aperitive, gustări reci sau calde, diferite sortimente de fripturi (de porc, de vită, de pește) și garnituri pentru friptură (legume sotate, murături, cartofi gătiți în diferite feluri, preparate pe bază de orez etc.). Torul miresei va fi servit la mese de către ospătari.

diferite feluri și alte gustări de ronțăit (alune saleuri etc
Pe lângă aceste feluri de mâncare, pe mese se pun fructe de diferite feluri și alte gustări de ronțăit (alune, saleuri etc.).
Meniurile oferite de restaurante nu sunt niciodată bătute în cuie și pot fi modificate în funcție de preferințele și de bugetul mirilor.

Meniurile oferite de restaurante
Băuturile se pot servi la mese, de către ospătari sau pot fi servite la un bar amenajat special pentru acest lucru, unde fiecare invitat se va duce să își ia ce își dorește. Băuturile alcoolice și sucurile se plătesc înafara meniurilor, gratuite fiind doar apa și cafeaua. Ca și în cazul preparatelor culinare, gama de băuturi alcoolice și de sucuri trebuie să fie cât mai variată pentru a fi pe toate gusturile.

varianta clasică a meniului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*