Dansul mirilor

Este primul moment cheie al serii nupțiale, dansul cu care se dă startul petrecerii.

dansul cu care se dă startul petrecerii

Tradiția acestui dans-ritual este împrumutată din cele mai vechi timpuri, când, în timpul seratelor care se țineau la palatele regale petrecerile erau deschise printr-un dans fastuos al celor mai de seamă invitați. În cadrul nunților mirii au onoarea și datoria să deschidă seara care le este dedicată și să dea startul celei mai importante petreceri din viața lor.

dansul mirilor reprezintă compatibilitate

Din punct de vedere simbolic, dansul mirilor reprezintă compatibilitate, uniunea și înțelegerea dintre cei doi. Se spune că uniunea celor doi prin căsătorie trebuie să fie la fel de grațioasă, melodioasă, lină și liniară precum le este și dansul. Nimeni nu are voie să mai danseze în timpul acestui moment, cei prezenți la petrecere putând doar să admire cuplul abia căsătorit.

ideea de alege un vals ca melodie de dansat

Tot din timpurile străvechi a rămas și ideea de alege un vals ca melodie de dansat, însă acest lucru se poate schimba în funcție de dorințele cuplului. De cele mai multe ori se alege o melodie care îi reprezintă pe cei doi, o piesă care le este dragă ambilor parteneri sau care are o însemnătate aparte pentru cei doi. După alegerea piesei se va alege și o coregrafie potrivită pentru ca totul să fie cât mai armonios și nimic să nu rămână la voia întâmplării. Dacă mirii nu țin foarte mult la tradițiile străvechi și sunt mai non-conformiști ei pot alege să facă un colaj din mai multe melodii diferite, pe care să danseze, pentru a face un moment artistic cu totul inedit.

cake topper

Momentul dansului mirilor este urmat de dansul împreună cu părinții celor doi. Astfel, mirele va dansa cu mama proaspetei lui soții, cu soacra, iar mireasa cu tatăl partenerului ei de viață. Apoi cavalerii de onoare încep să invite la dans domnișoarele prezente la frumosul eveniment și toată lumea se poate ridica să petreacă.

un colaj din mai multe melodii diferite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*