Cununia religioasă

Cununia religioasă simbolizează unirea spirituală a mirilor, binecuvântarea primita de la Dumnezeu și începutul unei vieți de familie promițătoare. Pentru majoritatea cuplurilor, dar mai ales pentru părinți și rudele în vârstă, ceremonialul religios oficiat pentru unirea destinelor a doi tineri este un moment unic și emoționant.

Alegerea bisericii

Alegerea bisericii

Cele mai multe cupluri aleg biserica care este mai aproape de locul unde se va ține petrecerea. Sau se poate alege o biserica care poarta hramul vreunui Sfânt care le este patron spiritual (dacă unul dintre parteneri poartă un nume de Sfânt). Frumusețea lăcașului sfânt este, de asemenea, un criteriu important de care țin cont viitorii miri. Înainte de alegerea locului pentru slujbă este indicat să se discute cu preoții care vor oficializa cununia, pentru ca totul să decurgă perfect. Astfel, se va observa și ce fel de oameni sunt cei care vor lega pe vecie, în fața lui Dumnezeu, destinele a doi îndrăgostiți. Data la care miri aleg să se cunune religios trebuie să corespundă cu data la care se va ține petrecerea, de aceea rezervarea la biserică se va face când se alege și data pentru restaurant.

destinele a doi îndrăgostiți

Regulile Bisericii Ortodoxe

  • Mirii și nașii trebuie botezați in cadrul Bisericii Ortodoxe, altfel au nevoie de aprobarea Preotului Paroh sau a Episcopului.
  • Căsătoria între rude este strict interzisă.
  • Înainte de cununie mirii trebuie să se spovedească și să se împărtășească.
  • Biserica Ortodoxă nu accepta mai mult de două cununii în fața lui Dumnezeu.

Regulile Bisericii Ortodoxe

Pentru ceremonialul religios mirii au nevoie de verighete, colaci de cununie, vin, un covoraș mic pe care vor sta doar ei, lumânări de cununie, icoana pe care nașii o vor oferi ca simbol al noii familii (cu chipul sfântului care va proteja familia) și o eșarfă care va lega mâinile mirilor în timpul slujbei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*