Actele necesare pentru cununia civilă

Potrivit legii cununia civilă nu se poate face fără dovada medicală conform căreia că cei doi parteneri care urmează să se căsătorească sunt sănătoși. Analizele medicale necesare pentru acest lucru implică recoltarea de sânge pentru a depista posibile cazuri de HIV sau sifilis și o radiografie pulmonară. Indicat este să apelați la o clinică unde puteți face toate aceste analize în același timp. După analize, doctorul eliberează un certificat medical care constată starea de sănătate a viitorilor soți. Certificatul este valabil doar 14 zile de la data eliberării și înscrierea la oficiul stării civile trebuie făcută cu 10 zile înainte de data la care doriți să vă căsătoriți.

Actele necesare pentru cununia civila 1
Pe lângă certificatul medical, pentru a vă înscrie la oficiul stării civile, veți mai avea nevoie de certificatele de naștere în original și copie și cărțile de identitate în original și copie. Unele oficii ale stării civile pot cere și timbre fiscale așa ca interesați-vă din timp, la oficiul de care aparțineți, de ce aveți nevoie.

Actele necesare pentru cununia civila 2
Cererea de căsătorie este un act în lipsa căruia nu vă puteți căsători. Acesta este un formular tip care îl puteți descărca de pe site-ul primăriei și care trebuie completat prin dactilografiere sau imprimare și NU completat de mână.

pantofi mireasa
Un alt aspect de care trebuie să mai țineți cont este alegerea numelui de familie pe care îl veți purta. Alegerea numelui de familie se face până la înregistrarea căsătoriei.

Actele necesare pentru cununia civila 4
Exista trei variante:
– se alege numele de familie al unuia dintre viitorii soți și acesta va fi purtat de amândoi;
– viitorii soți își păstrează numele pe care le-au avut, fără schimbări;
– numele celor doi pot se pot lega (ex: numele soției Popescu se legă de numele soțului Deacu și astfel noul nume de famile al celor doi devine Deacu-Popescu).

Actele necesare pentru cununia civila 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*